Här hittar du svaren på de vanligaste frågorna.

Hur kommer det sig att jag inte kan se filmerna?

Det kan bero på att filmerna är blockerade från din organisation. Kontakta din systemadministratör.

Varför hackar filmerna?

Det kan bero på att din uppkoppling till internet inte är tillräcklig. Välj då att se filmerna i en lägre upplösning, se längst ner på startsidan.

Varför får jag inte ut mitt utbildningsbevis?

Det kan bero på att du behöver välja aktuell skrivare. Kontrollera att din skrivare fungerar genom att skriva ut ett annat dokument.

Om jag vill läsa mer om hjärt-lungräddning, vart vänder jag mig då?

På Svenska rådet för hjärt-lungräddnings webbsida finns mycket mer att läsa. Besök www.hlr.nu.

Finns det någon snabbguide om hur man gör hjärt-lungräddning?

Ja, det finns under Instruktioner i menyn högst upp på sidan, HjälpHjärnaHjärta.

Var kan jag lära mig mer om STROKE?

Besök Nationella Strokekampanjen (Sveriges landsting och regioner) och Svenska Neurologföreningen. Se http://www.1177.se/Vastra-Gotaland/Tema/Stroke/Att-fa-en-stroke/AKUT-test/ och http://www.neurologforeningen.org/

Jag vill göra akuttestet igen, hur kan jag göra det?

Gå in på 1177 så hittar du AKUT-testet. Besök http://www.1177.se/Vastra-Gotaland/Tema/Stroke/Att-fa-en-stroke/AKUT-test/

Jag vill gå en utbildning i hjärt-lungräddning, hur kan jag anmäla mig till en kurs?

Gå in på Svenska rådet för hjärt-lungräddnings webbsida. Där finns ett register med utbildare som du kan söka dig fram i beroende på var du bor och var du vill gå din utbildning. Besök http://www.hlr.nu/hitta-hlr-utbildare/

Kan jag utbilda mig i hjärt-lungräddning på egen hand?

Ja, du kan köpa ett utbildningspaket i HLR-rådets webb-butik som innehåller en enkel uppblåsbar docka som kallas MiniAnne, en hjärtstartaratrapp och en instruktionsfilm. Besök www.hlr.nu. Under knappen Information längst upp på startsidan till hjälphjärnahjärta.se och under information sist i webbutbildningen kan du se en informationsfilm om utbildningspaketet.

Varför får jag inte ut mitt utbildningsbevis?

Det kan bero på att du behöver välja aktuell skrivare. Kontrollera att din skrivare fungerar genom att skriva ut ett annat dokument.

Vilka står bakom webbutbildningen HjälpHjärnaHjärta?

Ansvarig utgivare är Svenska rådet för hjärt-lungräddning. Webbutbildningen är utarbetad av Svenska rådet för hjärt-lungräddning i samarbete med Nationella Strokekampanjen (Sveriges landsting och regioner), Svenska Neurologföreningen, Svenska Cardiologföreningen, SOS Alarm samt Hjärt-Lungfonden och Laerdal Medical AS. Arbetet har utförts av en projektgrupp med forskare inom kardiologi, neurologi, medicinsk pedagogik och vårdvetenskap.